Order och leveranser

 

Uppdaterad: 10 maj 2020
 

 

View Ewert Johansson's LinkedIn profile

Webbkarta               Nyhetsinfo

 

Produkter > Väderstation > Växthusautomation

utskriftsvänlig sida

 

VÄDERSTATION - VÄXTHUSAUTOMATION

Fokus för växthus är optimering av miljömässiga förutsättningar för bättre växters tillväxt.

Detta omfattar reglering av temperatur och ventilation samt kontroll av bevattning, luftflöde, artificiellt ljus, skuggning, och skydd mot yttre väderförhållanden.

Alla AP-utrustning är en del av ett modulärt system som omfattar alla relevanta aspekter av växthus- automation, som ger en exakt kontroll av växthus mikroklimat.

Bevattning och gödsling parametrar kan också justeras för bästa resultat.

  • Enkla regulatorer

  • Kompaktregulatorer

  • Klimatkontrolldatorer

  • Väderdata dator

  • Vindmätning

  • Inomhussensorer

  • Utomhussensorer

  • Lightning/överspänningsskydd

 


Kompakt Väderstation för växthus

Applikation
Aktuella väderdata visas där AP växthusautomation används. Vanligtvis är dessa uppgifter åtminstone den aktuella vindhastigheten, ljusförhållanden, och information om det regnar. Den kompakta väderstationen har utvecklats för denna standardapplikation. Stationen kan också eftermonteras med en vindriktning och temperaturgivare.

Funktionsbeskrivning
Alla sensorer för automatiseringen är redan internt färdigkopplade i den kompakta väderstation och anslutet till en kopplingsbox. I anläggningen det sedan att bara ansluta till kopplingsboxen. Denna kompakta väderstation underlättar också montaget på plats. Enkelt att installera enheten på en mast. Om särskilda andra applikationer också kräver mätning av vindriktning och/eller utetemperaturen kan dessa givare lätt eftermonteras. En plug-in ledning finns redan för en vindriktningsgivare och kopplingslintar finns redan i kopplingsboxen för utemtemperaturgivare. En åskledare ingår att monteras vid slutmontering för skydd mot blixtnedslag.

 

Regndetektor 230V med ljusnivåreglering

Applikation
Detektorn registrerar regn eller snö och reagerar inom några sekunder och överför signalen via en potentialfri reläutgång.

Denna utgång kan användas för styrning av t.ex. ventilationsanläggningar i automatiskt reglerade växthus. Justeringar för känslighet behöver inte göras.

Den upptäcker även lätt duggregn utan att ge en falsk regnsignal vid lätt kondensation.

       
   

WRD 230

WRD 230

 

 

 

 

Prislista

Datablad


Funktion
Om mätplattans elektriska motstånd faller under den justerbara känslighetsnivån växlar det inbyggda relät omedelbart.

Samtidigt startar det inbyggda elementet som värmer upp detektorn.

När detektorns yta har torkat ut (om det aktuella värdet faller under gränsvärdet) startar den automatiska återställningsprocessen.

Denna återställningstid bestäms av den inbyggda ljusgivare vilken ger en optimal inställning för den aktuella vädersituationen.

Återställningstiden ökar från ca. 5 minuter till 60 minuter vid mörker eller perioder med dåligt väder.
Detta förhindrar ovälkomna temperaturökningar i glashus och förhindrar onödiga omställningar av spjäll och ventilmotorer.

Från det ögonblick när återställningstiden startar tills det ögonblick när givaren signalerar "regn" igen går givarens element tillbaka till ca. 25% av dess totala värde.

Denna uppvärmning på förhand hjälper till att undvika en regnsignal under t.ex. dimma eller dagg.

   

E-post: lars@fjellcom.se

Tel: +46(0)31-287202

Mobil: +46(0)706-755561

Disclaimer

Webmaster

blog counter