Order och leveranser

 

Uppdaterad: 3 okt 2019
 

 

View Ewert Johansson's LinkedIn profile

Webbkarta               Nyhetsinfo

 

Startsida > Produkter > Trådlös styr

utskriftsvänlig sida

 

TRÅDLÖST - SensiNet System

   

Mesh-nätverk
Traditionellt baseras trådlösa nätverk på en stjärntopologi där alla noder kommunicerar direkt med nätverkets huvudnod, och därför måste alla noder vara inom direktkontakt med huvudnoden.

Om "end-to-end" överföringstiderna är kritiska, kan detta vara en fördel med tanke på att vid varje hopp som ett paket passerar, adderas en viss fördröjning.

Men stjärntopologier saknar både den feltolerans som krävs i tuffa industriella miljöer, och förmågan att utöka nätverksavstånd i stora byggnader eller utomhus.

För alla utom de mest fördröjningskänsliga tillämpningarna, är mesh-topologier de som i allmänt betraktas som överlägsna. I en mesh-topologi, kan data vidarebefordras från nod till nod tills den avsedda slutdestinationen har nåtts.

Om enskilda överföringssegment inte är tillgängliga för tillfället, kan data omdirigeras till en alternativ väg. Detta gör att skapandet av redundanta trådlösa nätverksenheter med möjlighet att själv återhämta sig från enstaka fel, avsevärt ökar deras totala tillförlitlighet.

 

Genom att använda så kallade hybridtopologier, en kombinationen av stjärna och mesh, kan användare utnyttja enkelheten i stjärntopologin och samtidigt behålla flexibiliteten och återhämtningsförmågan i mesh-nätverket.

SensiNet använder nätanslutna infrastrukturenheter (mesh-routrar) som ständigt är tillgängliga för att hantera nätverkstrafik.

Denna nätverksarkitektur ger fördelen med avbrottsbaserade meddelanden vilket innebär att nätverket omedelbart kan leverera trafik eftersom routerelementen alltid är tillgängliga, till skillnad från "full mesh"-systemen som endast är tillgängliga för meddelanden när nätverket "tilldelas" möjligheten att vakna.

Denna arkitektur eliminerar också en tendens att fullständiga mesh-nätverk kan kollapsa om en kritisk nod förlorar batteriström på grund av tung trafik och därmed så hög förbrukning av batteriet att det kan laddas ur.

SensiNets nätdrivna routerinfrastruktur är också skyddad från tillfälliga strömavbrott genom ett inbyggt batteriback-upsystem som dimensionerats för att försörja enheten i flera dagar.

 

E-post: ewert@automatikprodukter.se

Tel: +46(0)31-287202

Mobil: +46(0)708-885298

Disclaimer

Webmaster

blog counter