Order och leveranser

 

 Uppdaterad: 3 Okt 2019
 

 

View Ewert Johansson's LinkedIn profile

Webbkarta               Nyhetsinfo

 

Produkter > Operatörsterminal > Sifferdisplay

utskriftsvänlig sida

 

OPERATÖRSTERMINAL - SIFFERDISPLAY

 

Utmärkande egenskaper:

  • 16 X 2 bakgrundsbelyst LCD

  • 6 funktionstangenter med makrofunktioner. 2 lysdioder

  • Flytande punkt

  • Serieport för utskrift av skärm och alarm

  • RTC som tillval

 


APM10 - Tangentbaserad HMI

APM 10 tillhör den knappsatsbaserade operatörsgränssnittsfamiljen från AP.
Den använder en 16 X 2 bakgrundsbelyst LCD-display. Den är avsedd för applikationer för skärmmeddelanden och för datainformation i PLC-register.

   

Funktionstangenter
APM 10 har 6 kraftfulla funktionstangenter.
Användaren kan definiera åtgärder för 3 händelser: när knappen är intryckt, medan knappen är intryckt och när knappen släpps.

Flera uppgifter kan tilldelas en enda knapptryckning vilket gör denna funktion till ett kraftfullt verktyg i kontrollmiljön. Det är också möjligt att tilldela åtgärder för en kombination av två tangenter som trycks ned samtidigt.

Möjliga uppgifter inkluderar spoloperationer (t.ex. spole på/av, växla, hålla på och hålla bort), registeroperationer (som t.ex. skriva konstant till register, kopiera taggar etc.), skärmoperationer (som att t.ex. gå till en viss skärm, gå till nästa definierade skärm gå till föregående fönster etc.)larmoperationer (kvittera larmet, skriva ut alarm, välja nästa / föregående larm etc.) och så vidare.

Varje knapp kan ha olika funktioner beroende på den aktiva skärmen. Detta kan användas effektivt för att enkelt navigera genom applikationen. Tillgången till funktionstangenterna kan skyddas med ett lösenord.

APM 10 har två användardefinierade lysdioder. Lysdioderna mappas till ett användardefinierat register i PLC.

Ändra data
Datainmatningsobjekt kan definieras i Prizm där data kan ändras. Eftersom varje användare vill ha olika sätt att redigera data, ger enheten full flexibilitet i styrning av pekaren och viktiga operationer under inmatning av data. Den förvalda inställningarna som visas på knappsatsen kan även användas för inmatning av data.

BIT- / spolstatus kan också redigeras på ett interaktivt sätt. Nyckeln växlar BIT-status och valet accepteras med ENT-tangenten. Text för objekt (till exempel KÖR när biten är "ON" och "STOP" när "BIT" är i off-läge) ändras på displayen för att indikera vald BIT-status vilket gör systemet mycket användarvänligt.

Skärmfönster
Användaren kan definiera så många skärmfönster som tillåts av enhetens minne. En förteckning över uppgifter kan definieras innan ett fönster visas medan ett fönster visas eller efter det att fönstret dolts. Detta tillåter korrekt initiering av parametrar, vid behov.

Olika typer av objekt kan placeras på skärmen. De inkluderar enkla textobjekt, visning av data (BIT-text, dataregister, objektmeddelanden baserade på ett värde i registret), larmobjekt, datainmatningsobjekt (BIT-typ och registertyp) etc.

Datadisplay och inmatning av dataobjekt stöder olika dataformat såsom heltal, "unsigned" heltal, långt heltal, "float" osv vilket gör systemet enkelt att använda i nästan alla applikationer.
Data kan också visas i ett stapeldiagramsformat.

Larm
Användaren kan definiera upp till 16 larm. För snabbare kommunikation med PLC, är det möjligt att definiera alla de 16 larm som följd bitar (1 ord) i PLC. Det är möjligt att logga larm (tillval) tillsammans med on / off tider och hämta dem senare. Larmobjekt används för att visa larm med många flexibla visningsalternativ. Nycklar kan tilldelas för att kvittera larm, skriva ut eller visa nästa / föregående larm etc.

Setup
APM 10 är inställt på en IBM PC med Prizm programvara som tillhandahålls utan kostnad.

   
Power + 24V DC ±10%, 3W maximum Communication Using programming port of PLC
Display 2 lines of 16 characters backlit LCD Immunity to ESD Level 3 as per IEC1000-4-2
Bezel IP65 rated keypad Immunity to Transients Level 3 as per IEC1000-4-4
Temp. Operating : 0° to 50° C*
 

Storage : -25° to 80° C

 

Immunity to Radiated RF
 

Immunity to Conducted RF Emissions

Level 3 as per IEC1000-4-3
Level 3 as per IEC1000-4-6
Humidity 10% to 90% (Non condensing)   EN55011 CISPR A
Bezel Size 61 H X 108 W X 27 Dmm    
Panel cutout 45 H X 92 W mm    
* Extended temperature range available.

Contact factory for details.

 
   

E-post: ewert@automatikprodukter.se

Tel: +46(0)31-287202

Mobil: +46(0)708-885298

Disclaimer

Webmaster

blog counter